طريقة عمل احلى طبق سلاطة بالصور
الكمية تكفي: 8 أشخاص
وقت التحضير: 10 دقائق
المقادير: خس
خيار
جزر
ملفوف
بطاطس
باذنجان
كزبرة
ليمونة
ملح حسب الرغبة
رغيف ابيض او اسمر
بصل ممكن الاستغناء عنه
مايونيز
طحينية سائلة
زيت زيتون
التحضير: نقطع البطاطس والباذنجان والرغيف الى مكعبات صغير
ثم نقلي كل نوع لحالة والصورة راح تبين لكم
هنا بعد مانتهيت من قلي البطاطس والباذنجان والخبز احتفظ بهم على جنب
الحين نقطع كل المواد المتبقية الى مكعبات بنفس حجم البطاطس
هنا انتهيت من تقطيع الخيار والجزر والملفوف
بعد الانتهاء من تقطيع كل المواد اخلطهم في وعاء كبير
وبعدها ابتدي اجهز التتبيلة
الطبخ: اولا اضيف زيت الزيتون + الملح + عصير الليمون
واخلطهم جيدا
ونصيحة لتتبيل اي نوع سلط افضل طريقة لتحضير التتبيله هي خلط زيت الزيتون والملح والليمون مع بعض
لان كل المواد تختلط مع بعض بشكل جيد ولما تسكبيها على السلطة تتوزع بتوازن بجد هذي افضل طريقة
جربوها وماراح تندمون
وهنا كان عندي علبة مايونيز باقي فيها شوية قمت اضفت عليها الطحينية وخليط زيت الزيتون والملح والليمون
وخلطهم كلهم مع بعض
وبعدها سكبتها على السلط وقلبتها الين ماحسيت ان كل شي اختلط كويس مع بعد
وبعدها ممكن تاكليها ياقمر انتي وهي
وهذا شكلها النهائي انا كنت محضرتها مع طبق رئيسي ان شاء الله بها اليومين انزل طريقته
بنات جربوها رررررررررررررررررررررووووووووووووووووووووعة كل من ذاقها عندي سال على طريقتها
وهذا طبق اخر من السلط
هو طبق عادي بس اضفت له جبنة بيضاء
وطبعا التتبيلة مثل اللي شرحتها ووقت التقديم اسكبها عليه